Zelené fazolky se žampiony

Jak nejraději připravujete zelené fazolky? U mě zatím vede klasika se slaninou nebo varianta se žampiony. Děkujeme Anně Keclíkové za recept, více na jejím blogu Recepty pro život.

Zelené fazolky se žampiony

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
zelené fazolové lusky mražené 300 g
žampiony čerstvé 4 kusy
česnek stroužky 3 kusy
olivový olej 1 lžíce
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. 1. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Z fazolek odkrojíme špičku a stopku a překrojíme je na polovinu nebo na třetiny. 2. Na pánvi rozpálíme olej a necháme rozvonět prolisovaný nebo nadrobno nakrájený česnek. 3. Přidáme nakrájené žampiony, promícháme a necháme změknout pod pokličkou (cca 5 minut). Poté dáme stranou.

  2. 4. Do stejné pánve po žampionech dáme fazolky, 2-3 lžíce vody a omáčku coconut aminos. Opět necháme změknout pod pokličkou cca 5 minut. 5. Nakonec osolíme a opepříme, přidáme zpět žampiony a vše promícháme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů