Zelené fazolky se žampiony
Jak nejraději připravujete zelené fazolky? U mě zatím vede klasika se slaninou nebo varianta se žampiony. Děkujeme Anně Keclíkové za recept, více na jejím blogu Recepty pro život.
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Primal
- Přílohy
- Recepty po babičce
- Rostlinný původ
- Saláty
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
zelené fazolové lusky mražené | 300 g |
žampiony čerstvé | 4 kusy |
česnek stroužky | 3 kusy |
olivový olej | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
1. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Z fazolek odkrojíme špičku a stopku a překrojíme je na polovinu nebo na třetiny. 2. Na pánvi rozpálíme olej a necháme rozvonět prolisovaný nebo nadrobno nakrájený česnek. 3. Přidáme nakrájené žampiony, promícháme a necháme změknout pod pokličkou (cca 5 minut). Poté dáme stranou.
-
4. Do stejné pánve po žampionech dáme fazolky, 2-3 lžíce vody a omáčku coconut aminos. Opět necháme změknout pod pokličkou cca 5 minut. 5. Nakonec osolíme a opepříme, přidáme zpět žampiony a vše promícháme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů