Jak nejraději připravujete zelené fazolky?
U mě zatím vede klasika se slaninou nebo varianta se žampiony.
Děkujeme Anně Keclíkové za recept, více na jejím blogu Recepty pro život.
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
300 g |
300 g |
4 kusy |
4 kusy |
3 kusy |
3 kusy |
+1 lžíce omáčky coconut aminos (volitelně) 1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
1. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Z fazolek odkrojíme špičku a stopku a překrojíme je na polovinu nebo na třetiny.
2. Na pánvi rozpálíme olej a necháme rozvonět prolisovaný nebo nadrobno nakrájený česnek.
3. Přidáme nakrájené žampiony, promícháme a necháme změknout pod pokličkou (cca 5 minut). Poté dáme stranou.
-
4. Do stejné pánve po žampionech dáme fazolky, 2-3 lžíce vody a omáčku coconut aminos. Opět necháme změknout pod pokličkou cca 5 minut.
5. Nakonec osolíme a opepříme, přidáme zpět žampiony a vše promícháme.
Makronutrienty
49%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 265 kJ | 536 kJ |
Kalorická hodnota | 63,3 kcal | 128 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,32 g
0,332 g |
12,8 g
0,673 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,632 SVJ | 1,28 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,88 g
0,584 g |
7,86 g
1,18 g |
Bílkoviny | 2,58 g | 5,22 g |
Sůl | 5,58 g | 11,3 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů