Zdravý, pohankovo, čokoládový řez
Moc jsem si oblíbila pečení z pohankové mouky, používám ji často do buchet, perníků a jiných sladkých delikates. Určitě použiju i pohankovou mouku i do letošního cukroví na Vánoce, ale nebudu předbíhat a vrátím se k tomuto skvělému řezu. Tento řez je vhodný při držení štíhlé linie i pro zdravý životní styl. Volím ho jako sladkou snídani.
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
včelí med | 3 lžíce |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
kokos sušený, strouhaný | 2 lžíce |
mléko polotučné 1,5% tuku | 1 hrnek |
mouka pohanková | 1 hrnek |
vločky pohankové | 0,75 hrnku |
čokoláda hořká | 50 g |
vejce slepičí střední, m | 3 kusy |
kakaový prášek nepražený | 2 lžíce |
čokoláda hořká | 50 g |
máslo | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Smícháme si vejce, med a kypřící prášek do pečiva. Poté přisypem kokos, kakao, rozinky a nalijeme mléko. Vše promícháme. Pak přisypem pohankovou mouku a vločky. Když bude těsto tuhé, můžem přilít mléko. Nakonec nastrouháme půlku čokolády. Nalejeme do menšího plechu, vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180 stupňů 20 minut.
-
Po upečení řez dáme vychladnout. Na vodní lázni si rozpustíme čokoládu s máslem. Čokoládu budem nalévat na řez. Můžete ještě posypat rozinkami a kokosem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů