Zdravý, pohankovo, čokoládový řez

Alena

Moc jsem si oblíbila pečení z pohankové mouky, používám ji často do buchet, perníků a jiných sladkých delikates. Určitě použiju i pohankovou mouku i do letošního cukroví na Vánoce, ale nebudu předbíhat a vrátím se k tomuto skvělému řezu. Tento řez je vhodný při držení štíhlé linie i pro zdravý životní styl. Volím ho jako sladkou snídani.

Zdravý, pohankovo, čokoládový řez

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
včelí med 3 lžíce
kypřící prášek do pečiva 1 kus
kokos sušený, strouhaný 2 lžíce
mléko polotučné 1,5% tuku 1 hrnek
mouka pohanková 1 hrnek
vločky pohankové 0,75 hrnku
čokoláda hořká 50 g
vejce slepičí střední, m 3 kusy
kakaový prášek nepražený 2 lžíce
čokoláda hořká 50 g
máslo 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Smícháme si vejce, med a kypřící prášek do pečiva. Poté přisypem kokos, kakao, rozinky a nalijeme mléko. Vše promícháme. Pak přisypem pohankovou mouku a vločky. Když bude těsto tuhé,  můžem přilít mléko. Nakonec nastrouháme půlku čokolády.

Nalejeme do menšího plechu, vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180 stupňů 20 minut.

    Smícháme si vejce, med a kypřící prášek do pečiva. Poté přisypem kokos, kakao, rozinky a nalijeme mléko. Vše promícháme. Pak přisypem pohankovou mouku a vločky. Když bude těsto tuhé, můžem přilít mléko. Nakonec nastrouháme půlku čokolády. Nalejeme do menšího plechu, vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180 stupňů 20 minut.

  2. Po upečení řez dáme vychladnout. Na vodní lázni si rozpustíme čokoládu s máslem. Čokoládu budem nalévat na řez. Můžete ještě posypat rozinkami a kokosem.

    Po upečení řez dáme vychladnout. Na vodní lázni si rozpustíme čokoládu s máslem. Čokoládu budem nalévat na řez. Můžete ještě posypat rozinkami a kokosem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů