Zdravý, pohankovo, čokoládový řez

Alena

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Zdravý, pohankovo, čokoládový řez

Moc jsem si oblíbila pečení z pohankové mouky, používám ji často do buchet, perníků a jiných sladkých delikates. Určitě použiju i pohankovou mouku i do letošního cukroví na Vánoce, ale nebudu předbíhat a vrátím se k tomuto skvělému řezu.

Tento řez je vhodný při držení štíhlé linie i pro zdravý životní styl. Volím ho jako sladkou snídani.

Postup přípravy

  1. Smícháme si vejce, med a kypřící prášek do pečiva. Poté přisypem kokos, kakao, rozinky a nalijeme mléko. Vše promícháme. Pak přisypem pohankovou mouku a vločky. Když bude těsto tuhé, můžem přilít mléko. Nakonec nastrouháme půlku čokolády.

    Nalejeme do menšího plechu, vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180 stupňů 20 minut.

    Smícháme si vejce, med a kypřící prášek do pečiva. Poté přisypem kokos, kakao, rozinky a nalijeme mléko. Vše promícháme. Pak přisypem pohankovou mouku a vločky. Když bude těsto tuhé,  můžem přilít mléko. Nakonec nastrouháme půlku čokolády.

Nalejeme do menšího plechu, vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180 stupňů 20 minut.
  2. Po upečení řez dáme vychladnout. Na vodní lázni si rozpustíme čokoládu s máslem. Čokoládu budem nalévat na řez. Můžete ještě posypat rozinkami a kokosem.

    Po upečení řez dáme vychladnout. Na vodní lázni si rozpustíme čokoládu s máslem. Čokoládu budem nalévat na řez. Můžete ještě posypat rozinkami a kokosem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte