- 30m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
180 g |
180 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 hrnek |
1 hrnek |
2 lžíce |
2 lžíce |
Náplň | |
240 g |
240 g |
4 lžičky |
4 lžičky |
1 kus |
1 kus |
puding s příchutí vanilky, prášek 20 g |
20 g |
Ozdoba | |
50 g |
50 g |
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
Vločky rozemeleme v mixéru a dáme do mísy. Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a rozmixujeme v mixéru na jablečné pyré (přidejte teplou vodu, aby se vše spojilo dohromady).
-
Jablečné pyré smícháme s ovesnou „moukou“ a kokosovým olejem (nebo kokosovým máslem). Postupně přiléváme vodu, aby byla konzistence těsta trochu vláčnější.
-
Na náplň si smícháme řecký jogurt s vajíčkem a medem, přidáme vanilkový pudinkový prášek a pořádně promícháme.
-
Do formy na koláč/dort (ideálně silikonové, jinak vyložte formu pečicím papírem nebo vymažte kokosovým máslem a vysypte ovesnou moukou) rovnoměrně navrstvíme na dno ½ těsta z vloček. Na těsto natřetřeme vanilkový krém a opět „přikryjeme“ zbylou ½ vločkového těsta. Vršek ozdobíme čerstvým ananasem nebo jiným ovocem a posypeme mandlemi. Pečeme v troubě 30 minut na 180 stupňů.
Makronutrienty
64%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 563 kJ | 637 kJ |
Kalorická hodnota | 134 kcal | 152 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
17,8 g
2,83 g |
20,2 g
3,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,78 SVJ | 2,02 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,56 g
2,15 g |
6,3 g
2,44 g |
Bílkoviny | 4,57 g | 5,18 g |
Sůl | 0,071 g | 0,081 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů