Zdravé žitné perníčky bez cukru

Hela De

Zdravé žitné perníčky bez cukru

Jestli hledáte recept na zdravé perníčky bez cukru a pšenice, tak tyhle jsou opravdu moc dobré. Jsou z žitné mouky, ze samých kvalitních surovin. Cukr zde nenajdete, místo něj používám med a datle nebo datlovou pastu.

Postup přípravy

  1. Datle namočíme do trochy vody a necháme několik hodin nabobtnat. Slijeme. Přidáme med, vejce, vanilkový extrakt a rozmixujeme na kaši.

    Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do folie a necháme v lednici nejlépe přes noc odpočinout a rozležet. Těsto vám ale vydrží v lednici i několik dnů.

  2. Troubu vyhřejte na 180°C.

    Těsto rozválejte na tloušťku zhruba 5 mm a vykrájejte z něj perníčky. Pečte opatrně aby neztvrdly, asi sedm - osm minut do růžova. Můžete potřít rozšlehaným vajíčkem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte