Zdravé perníčky

Jídelní plán

Perníčky k Vánocům neodmyslitelně patří. Proč si je neupéct ve zdravé verzi, když i perníčky ze špaldové mouky a kokosového oleje oslazené troškou medu chutnají skvěle?

Zdravé perníčky

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
hladká mouka špaldová celozrnná 200 g
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce
skořice mletá 0,5 lžičky
hřebíček mletý 1 g
kypřící prášek do perníku 0,5 lžičky
vejce slepičí střední, m 1 kus
kokosový olej 40 ml
med včelí 50 g
voda 1 lžička
vejce slepičí střední, m 1 kus

Postup přípravy

  1. Nejprve smícháme mouku, skořici, kakao, hřebíček a kypřící prášek. Přidáme všechny ostatní ingredience a vypracujeme těsto, které necháme zabalené v potravinové fólii přes noc odpočívat v chladu. Další den těsto vyválíme na silnější plát a vykrájíme různé tvary.

  2. Pečeme na pečícím papíře cca 8 minut v rozehřáté troubě na 180°C. Po vytažení z trouby perníčky slabě potřeme rozšlehaným vajíčkem. Hotové perníčky necháme pár dní rozležet.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů