Zdravé perníčky
Perníčky k Vánocům neodmyslitelně patří. Proč si je neupéct ve zdravé verzi, když i perníčky ze špaldové mouky a kokosového oleje oslazené troškou medu chutnají skvěle?
- 4h:15m
- 20 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka špaldová celozrnná | 200 g |
kakaový prášek, holandské kakao | 1 lžíce |
skořice mletá | 0,5 lžičky |
hřebíček mletý | 1 g |
kypřící prášek do perníku | 0,5 lžičky |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
kokosový olej | 40 ml |
med včelí | 50 g |
voda | 1 lžička |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
Postup přípravy
-
Nejprve smícháme mouku, skořici, kakao, hřebíček a kypřící prášek. Přidáme všechny ostatní ingredience a vypracujeme těsto, které necháme zabalené v potravinové fólii přes noc odpočívat v chladu. Další den těsto vyválíme na silnější plát a vykrájíme různé tvary.
-
Pečeme na pečícím papíře cca 8 minut v rozehřáté troubě na 180°C. Po vytažení z trouby perníčky slabě potřeme rozšlehaným vajíčkem. Hotové perníčky necháme pár dní rozležet.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů