ZDRAVÉ BELGICKÉ PRALINKY
Zkouška jedlých Vánočních dárečků :)
- 2h
- 23 porcí
- náročné
Suroviny pro 23 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
bílá čokoláda | 50 g |
čokoláda hořká, 90% | 200 g |
arašídové máslo, krém | 70 g |
kokosový olej | 20 ml |
sladidlo s aromatem (flavdrops) | 2 g |
arašídy natural blanšírované | 50 g |
Postup přípravy
-
- bílá čokoláda rozpustit ve vodní lázni ( nepřidávat žádný tuk)
-
- nazdobit a dat do lednice
-
- poté rozehřát hořkou čokoládu a také nedávat žádný tuk
-
-udělat skořápku (formičku vymažeme štětečkem namočeným v čokoládě) a nechat v lednici ztuhnout alespon 5 minut
-
- dát náplň a arašíd
-
- zavíčkovat - zalejeme čokoládou těsně pod povrch Nechat tuhnout v lednici alespoň 8 hodin.
-
Každý krok je důležité nechat zatuhnout v lednici a nakonec nechat nejméně 8 hodin odpočívat v lednici...pralinky držet do poslední chvilky v lednici, v teple měknou ale tvar si zachovávají
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů