Zkouška jedlých Vánočních dárečků :)
- 2h
- 23 kusů
- náročné
Potřebné suroviny
Pralinky | |
---|---|
50 g |
50 g |
200 g |
200 g |
Náplň | |
70 g |
70 g |
20 ml |
20 ml |
sladidlo s aromatem (flavdrops) 2 g |
2 g |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
- bílá čokoláda rozpustit ve vodní lázni ( nepřidávat žádný tuk)
-
- nazdobit a dat do lednice
-
- poté rozehřát hořkou čokoládu a také nedávat žádný tuk
-
-udělat skořápku (formičku vymažeme štětečkem namočeným v čokoládě) a nechat v lednici ztuhnout alespon 5 minut
-
- dát náplň a arašíd
-
- zavíčkovat - zalejeme čokoládou těsně pod povrch
Nechat tuhnout v lednici alespoň 8 hodin.
-
Každý krok je důležité nechat zatuhnout v lednici a nakonec nechat nejméně 8 hodin odpočívat v lednici...pralinky držet do poslední chvilky v lednici, v teple měknou ale tvar si zachovávají
Makronutrienty
24%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 503 kJ | 427 kJ |
Kalorická hodnota | 598 kcal | 102 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20,3 g
13 g |
3,45 g
2,21 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,03 SVJ | 0,345 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
52,2 g
25,1 g |
8,89 g
4,28 g |
Bílkoviny | 13,8 g | 2,34 g |
Sůl | 0,161 g | 0,027 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů