Zázvorové sušenky

Terulle

Vánoční zázvorové sušeny, které provoní váš byt/dům příjemnou vůní Vánoc.

Zázvorové sušenky

Suroviny pro 27 osob

Čeho Kolik
mouka pohanková 100 g
hladká mouka jáhlová, prosná 50 g
kypřící prášek do pečiva 1 lžička
badyán mletý 1 lžička
zázvor, čerstvý kořen 1 lžička
kokosový olej 30 g
med včelí 2 lžičky
voda 20 ml

Postup přípravy

  1. Do mísy smícháme pohankovou a jahelnou mouku spolu s badyánem ( nedávat ho tam moc spise postačí 1/2 lžičky) a prášek do pečiva. Suché suroviny promícháme a přidáme k nim zbytek surovin (kokosový olej, nastrouhaný zázvor, voda a med-ten jsem si nechala rozpustit).

  2. Těsto pořádně propracujeme a uděláme z něho kuličku.

    Těsto pořádně propracujeme a uděláme z něho kuličku.

  3. Poté těsto rozválíme (podsypeme si těsto špaldovou moukou) a vykrajujeme jednotlivé sušenky. Pokud máte můžete použít i razítka.

    Poté těsto rozválíme (podsypeme si těsto špaldovou moukou) a vykrajujeme jednotlivé sušenky. Pokud máte můžete použít i razítka.

  4. Sušenky pečeme na 180 stupňů cca 8 minut.

    Sušenky pečeme na 180 stupňů cca 8 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů