Když píšete blog, musíte s vánočním pečením začít o trochu dřív. Vlastně o dost dřív. Takže oproti ostatním blogerkám mám už tak dva týdny skluz. Zato se bavím vymýšlením vánočního cukroví bez mouky a sacharidů(low carb). To jsou třeba tyhle zázvorové sušenky. Je to moc dobré nízkosacharidové cukroví, vhodné i pro přísnější keto verzi. Je to cukroví bez cukru a mouky. Voňavé a moc dobré....
- 35m
- 30 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
1,5 hrnků |
1,5 hrnků |
150 g |
150 g |
1 kus |
1 kus |
0,75 hrnku |
0,75 hrnku |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
3 lžíce |
3 lžíce |
Postup přípravy
-
Máslo utřete s vejcem a xylitolem (pokud použijete).
K utřenému máslu přidejte mandle a kokosovou mouku. Vše důkladně promíchejte.
-
Přidejte koření. Vypracujte hladké těsto, nechte 20 minut odpočinout v lednici a potom tvarujte malé kuličky – zhruba 2 centimetry v průměru. Kuličky na plech rozmisťujte v asi 5-7 centimetrových rozestupech. Až budete mít plech plný, všechny kuličky rozmáčkněte na placku. Dobře to jde dnem skleničky nebo i vidličkou.
Pečte 10 minut na 170°C. Potom vyndejte a nechte na plechu dojít.
Makronutrienty
24%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 155 kJ | 517 kJ |
Kalorická hodnota | 515 kcal | 124 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18 g
3,67 g |
4,32 g
0,88 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,8 SVJ | 0,432 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
44,4 g
16,9 g |
10,6 g
4,06 g |
Bílkoviny | 13 g | 3,11 g |
Sůl | 0,119 g | 0,029 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů