
Naprosto luxusní lowcarb jídlo !
Děkujeme Věře Husákové za krásný recept :)
- 30m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Závitky | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
60 g |
60 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
Pyré | |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžíce |
1 lžíce |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Pstruha vyfiletuji,osolím,opepřím a pokapu citronem,nechám v chladu odležet.Na lžíci oleje a másla si zesklovatím cibuli,přidám česnek a pokrájený špenát,chvíli restuji.Filety překrojím a každý kousek naplním špenátem,zachytím párátkem a dám do zapékací misky na plátky másla a peču na 180°C 20minut.
-
Mezitím si uvařím zbytek ryby po filetování cca 15minut, přecedím a vývar zredukuji, odstavím, vmíchám zakysanou smetanu a kopr.
-
Celer nakrájím na kostky a v osolené vodě uvařím doměkka,pak se lžící másla a smetanou umixuji.
Makronutrienty
23%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 534 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 128 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,7 g
1,35 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,47 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,74 g
4,76 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 6,3 g | 0 g |
Sůl | 0,331 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů