Závitky z candáta a pečené batáty - LC
Candát je top oběd, doplněný lowcarb přílohou lehké a zdravé jídlo. Další recepty zde: https://www.instagram.com/p/CdDMPpWL9ez/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 33m
- 2 porce
- středně obtížné
- Fritéza
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Oslava
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Vaření v páře
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
candát obecný | 400 g |
bylinky čerstvé směs | 2 hrsti |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžíce |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
víno bílé jakostní | 200 ml |
batáty, sladké brambory | 300 g |
olivový olej | 1 lžíce |
tymián čerstvý | 1 snítka |
rozmarýn | 1 snítka |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Filety z obou stran osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Z bylinek si vytvoříme svazek a zamotáme do filetů, spíchneme párátkem. Víno dáme do hrnce, přikryjeme poklicí a počkáme až začne vařit, pak dáme pařáček s rybou a necháme 10 minut pod poklicí.
-
Vše smícháme dohromady a dáme péct. Já dělala v horkovzdušné fritéze Klarstein VitAir 30 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů