Zavařené švestky ve vlastní šťávě
Mám pro vás dobrou zprávu. švestky jsou zavařovat i bez cukru:) Jdeme na to:)
- 1h:20m
- 6 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
švestky | 3 000 g |
rum (originál tuzemský) | 6 lžic |
vanilkový extrakt | 6 lžic |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Nejdříve si důkladně vymyjeme a vypaříme 6 skleniček o velikosti 0,7l, případně úměrný počet skleniček menších. Švestky zbavíme pecek.
-
Na plechu promíchám švestky se špetkou soli, 6 lžícemi rumu a 3 lžícemi vanilkového extraktu. Naskládám do sklenic.
-
Sterilizuji 20 minut na 80°C. Hotové švestky se dají využít na cokoliv - já je ale sypu spolu s makem na jogurt nebo ovesnou kaši.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů