Zavařené švestky ve vlastní šťávě

Jídelní plán

Mám pro vás dobrou zprávu. švestky jsou zavařovat i bez cukru:) Jdeme na to:)

Zavařené švestky ve vlastní šťávě

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
švestky 3 000 g
rum (originál tuzemský) 6 lžic
vanilkový extrakt 6 lžic
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Nejdříve si důkladně vymyjeme a vypaříme 6 skleniček o velikosti 0,7l, případně úměrný počet skleniček menších. Švestky zbavíme pecek.

  2. Na plechu promíchám švestky se špetkou soli, 6 lžícemi rumu a 3 lžícemi vanilkového extraktu. Naskládám do sklenic.

  3. Sterilizuji 20 minut na 80°C. Hotové švestky se dají využít na cokoliv - já je ale sypu spolu s makem na jogurt nebo ovesnou kaši.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů