Mám pro vás dobrou zprávu. švestky jsou zavařovat i bez cukru:) Jdeme na to:)
- 1h:20m
- 6 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
3 000 g |
3 000 g |
6 lžic |
6 lžic |
6 lžic |
6 lžic |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Nejdříve si důkladně vymyjeme a vypaříme 6 skleniček o velikosti 0,7l, případně úměrný počet skleniček menších.
Švestky zbavíme pecek.
-
Na plechu promíchám švestky se špetkou soli, 6 lžícemi rumu a 3 lžícemi vanilkového extraktu. Naskládám do sklenic.
-
Sterilizuji 20 minut na 80°C. Hotové švestky se dají využít na cokoliv - já je ale sypu spolu s makem na jogurt nebo ovesnou kaši.
Makronutrienty
92%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 225 kJ | 1 173 kJ |
Kalorická hodnota | 53,9 kcal | 280 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,2 g
9,78 g |
58,4 g
50,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,12 SVJ | 5,84 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,27 g
0,017 g |
1,41 g
0,086 g |
Bílkoviny | 0,674 g | 3,51 g |
Sůl | 0,04 g | 0,207 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů