
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
500 ml |
500 ml |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Kmín nasucho lehce opražíme v hrnci. Přidáme hladkou mouku, kterou necháme asi 0,5 minuty pražit spolu s kmínem. Mícháme, aby se mouka nepřepálila ne neztmavla.
-
Zalijeme vývarem a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme asi 5 minut lehce bublat.
-
Do polévky rozklepneme vajíčko, přidáme nasekanou petrželku, osolíme a dobře rozmícháme. Jakmile vajíčko přejde varem, můžeme servírovat.
Makronutrienty
45%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 109 kJ | 38,7 kJ |
Kalorická hodnota | 26 kcal | 9,25 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,28 g
0,523 g |
0,811 g
0,186 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,228 SVJ | 0,081 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,08 g
0,33 g |
0,382 g
0,117 g |
Bílkoviny | 1,67 g | 0,593 g |
Sůl | 1,04 g | 0,37 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů