- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
500 ml |
500 ml |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Kmín nasucho lehce opražíme v hrnci. Přidáme hladkou mouku, kterou necháme asi 0,5 minuty pražit spolu s kmínem. Mícháme, aby se mouka nepřepálila ne neztmavla.
-
Zalijeme vývarem a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme asi 5 minut lehce bublat.
-
Do polévky rozklepneme vajíčko, přidáme nasekanou petrželku, osolíme a dobře rozmícháme. Jakmile vajíčko přejde varem, můžeme servírovat.
Makronutrienty
50%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 175 kJ | 67,5 kJ |
Kalorická hodnota | 41,9 kcal | 16,1 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,16 g
0,504 g |
1,6 g
0,194 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,416 SVJ | 0,16 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,58 g
0,49 g |
0,61 g
0,189 g |
Bílkoviny | 2,58 g | 0,993 g |
Sůl | 1,18 g | 0,454 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů