Zapékané müssli - bezlepkové s domácím ovocem

Oli

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Zapékané müssli - bezlepkové s domácím ovocem

Müssli si kupujeme ve zdravé výživě, je celkem drahé a většinou plné přidaného cukru. Toto je úžasně voňavé, bez cukru a s doma usušeným ovocem (moje skvělá mamka suší celé léto), i vlašáky jsou od ní:). Kdo ochutnal, už k snídani nechce jiné...

Postup přípravy

  1. Vezmeme sušené ovoce, které máme rádi. Já mám štěstí, že je vše doma sušené, ze zahrady. Nakrájíme na kousky.

    Ořechy nasekáme.

  2. Rozpustíme si máslo, smícháme s medem a směsí polijeme připravené bezlepkové vločky. Promícháme.

    Přidáme vše ostatní, dobře promícháme a dáme na velký plech s pečícím papírem.

  3. Pečeme asi 15 minut/170°C, já vždy s něčím dalším jako "vytížení" trouby.

    Klidně udělejte z celého sáčku vloček (500g), všichni vám budou ujídat závratnou rychlostí. Müssli totiž krásně voní máslem a skořicí...

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte