Zapékané dušené tofu s žampiony, brambory, česnekovou omáčkou a sušenými třešněmi

Lenka Maříková

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Zapékané dušené tofu s žampiony, brambory, česnekovou omáčkou a sušenými třešněmi

Postup přípravy

  1. Vymačkáme z tofu co nejvíc tekutiny. V zeleninovém vývaru s trochou soli a pepře rozvaříme 9 stroužků česneku pokrájeného najemno cca 10 minut, pak slijeme a dáme stranou - konzistence sosu. V tomtéž hrnci opět dolijeme zeleninový vývar s trochou soli a pepře zpěníme žampiony, dokud nezhnědnou a nepustí šťávu - co nejhustší konzistence. Opět odlijeme vše stranou.

  2. Tofu (lahůdkové) zbavené vlhkosti nakrájíme na kostky, obalíme v tapiokové nebo kukuřičné mouce s trochou pepře a osmažíme na olivovém oleji z obou stran do křupava. Do zapékací mísy poklademe brambory nakrájené na plátky, žampiony se šťávou, vegan zakysaná smetana a česnekový sos. Další vrstva tofu a sušené třešně plus tři stroužky prolisovaného česneku. Pečeme cca 45 minut. Ozdobíme např. petrželkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte