Parádna sýta večera
- 1h
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
200 g |
200 g |
1 lžička |
1 lžička |
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžička |
1 lžička |
10 g |
10 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Bagety | |
4 kusy |
4 kusy |
100 g |
100 g |
Omáčka | |
2 lžíce |
2 lžíce |
kořenicí směs na gyros a kebab 20 g |
20 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Kuracie prsia narežeme na tenšie pásiky, z oboch strán osolíme, okoreníme, posypeme provensálskymi bylinkami a čerstvým rozmarínom a opečieme na rozohriatom olivovom oleji. Neopekáme príliš dlho, aby nám nevyschli. Necháme vychladnúť.
-
Bagety narežeme na 10cm kusy, konce zrežeme a vydlabeme vnútro. Každý kúsok mäska zabalíme v plátku neúdeného syra a vložíme do bagety. Naplnené bagety poukladáme na plech s alobalom.
-
V miske zmiešame olivový olej, prelisovaný strúčik cesnaku, soľ, korenie, nasekanú čerstvú petržlenovú vňať a pažítku. Všetko premiešame a pridáme nastrúhaný čedar. Touto zmesou potrieme bagety a povrchu ich ešte bohato posypeme ďalším postrúhaným čedarom. Zabalíme do alobalu a zapekáme pri teplote 200 stupňov cca 10 minút.
Makronutrienty
38%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 210 kJ | 2 206 kJ |
Kalorická hodnota | 289 kcal | 527 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20,3 g
0,853 g |
37 g
1,55 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,03 SVJ | 3,7 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,5 g
6,23 g |
30 g
11,4 g |
Bílkoviny | 16,5 g | 30,1 g |
Sůl | 3,5 g | 6,38 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů