Zapečený plněný lilek
Lehké letní, sezónní jídlo. Lilek je plněn směsí zeleniny a zapečený s tavenýrem.
- 50m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
lilek | 1 kus |
cibulka jarní, sečka | 2 kusy |
celer řapíkatý | 2 stonky |
červená paprika | 1 kus |
rajčata | 1 kus |
kečup jemný | 1 lžíce |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
sůl | 2 špetky |
tofu uzené | 180 g |
sojové párky pikantní | 100 g |
olivový olej | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Lilek podélně rozkrojíme na dvě půlky, vydlabeme a část vnitřku si ponecháme a nakrájíme na malé kostičky. Na olej dáme cibulku, vnitřek lilku, na kostičky nakrájenou papriku, rajče, řap. celer, párek a orestujeme. Podlijeme trochou vody, aby se to nepálilo.
-
Před koncem přidáme kečup, na malé kostičky nakrájené uzené fotu, chilli, sůl a vaříme než se nezbavíme vody. Půlky lilku položíme do zapékací misky na alobal, naplníme směsí, posypeme uzeným tavenýrem a dáme do trouby na 220°C přibližně na půl hodiny, dokud na povrchu nezhnědne.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů