Zapečený plněný lilek

Soucitně.cz

Lehké letní, sezónní jídlo. Lilek je plněn směsí zeleniny a zapečený s tavenýrem.

Zapečený plněný lilek

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
lilek 1 kus
cibulka jarní, sečka 2 kusy
celer řapíkatý 2 stonky
červená paprika 1 kus
rajčata 1 kus
kečup jemný 1 lžíce
chilli sušené mleté 1 špetka
sůl 2 špetky
tofu uzené 180 g
sojové párky pikantní 100 g
olivový olej 1 lžička

Postup přípravy

  1. Lilek podélně rozkrojíme na dvě půlky, vydlabeme a část vnitřku si ponecháme a nakrájíme na malé kostičky. Na olej dáme cibulku, vnitřek lilku, na kostičky nakrájenou papriku, rajče, řap. celer, párek a orestujeme. Podlijeme trochou vody, aby se to nepálilo.

  2. Před koncem přidáme kečup, na malé kostičky nakrájené uzené fotu, chilli, sůl a vaříme než se nezbavíme vody. Půlky lilku položíme do zapékací misky na alobal, naplníme směsí, posypeme uzeným tavenýrem a dáme do trouby na 220°C přibližně na půl hodiny, dokud na povrchu nezhnědne.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů