Zapečený plněný lilek

Soucitně.cz

Zapečený plněný lilek

Lehké letní, sezónní jídlo. Lilek je plněn směsí zeleniny a zapečený s tavenýrem.

Postup přípravy

  1. Lilek podélně rozkrojíme na dvě půlky, vydlabeme a část vnitřku si ponecháme a nakrájíme na malé kostičky. Na olej dáme cibulku, vnitřek lilku, na kostičky nakrájenou papriku, rajče, řap. celer, párek a orestujeme. Podlijeme trochou vody, aby se to nepálilo.

  2. Před koncem přidáme kečup, na malé kostičky nakrájené uzené fotu, chilli, sůl a vaříme než se nezbavíme vody. Půlky lilku položíme do zapékací misky na alobal, naplníme směsí, posypeme uzeným tavenýrem a dáme do trouby na 220°C přibližně na půl hodiny, dokud na povrchu nezhnědne.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte