Jednoduché lowcarb jídlo ála francouzské brambory. Přebytky zeleniny ze zahrady a zbytky masa z lednice. A úžasné jídlo, které radši než ohřáté v těchto slunných dnech jím vychlazené z lednice, zasytí a ochladí...děkujeme Jozefu Kabátovi :)
- 1h:25m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
600 g |
600 g |
4 kusy |
4 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
200 g |
200 g |
5 kusů |
5 kusů |
100 ml |
100 ml |
250 g |
250 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Do vyššího pekáčku jsem na kostky (cca 2 cm) nakrájel zeleninu, na osminy cibule, na podobné kousky i masa (uzeného bylo kousek a kuřecí prsa zbyla z grilu, tzn. maso bylo předem už tepelně zpracované), okořenil, přidal ghí a pekl cca 1 hodinu.
-
Potom jsem rozšlehal vejce se smetanou, zalil a nechal propéct a nakonec posypal nastrouhaným sýrem a cca dalších 15-20 min nechal sýr zapéct. Cuketu jsem neloupal, patizon ano, ale když je mladý nemusí se, slupka změkne. Nesolil jsem, v koření Zlaté kuře už sůl je.
Makronutrienty
15%
49%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 488 kJ | 2 169 kJ |
Kalorická hodnota | 117 kcal | 518 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,04 g
1,36 g |
13,5 g
6,07 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,304 SVJ | 1,35 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,34 g
3,85 g |
32,6 g
17,1 g |
Bílkoviny | 9,99 g | 44,4 g |
Sůl | 0,689 g | 3,06 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů