
Moc dobré lowcarb jídlo :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
200 g |
200 g |
1 stonek |
1 stonek |
1 lžíce |
1 lžíce |
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Lilek omyji a nakrájím na cca 5mm silná kolečka, osolím a nechám vypotit, pak osuším. Na oleji osmažím cibuli, česnek, celer, přidám mleté maso a orestuji, osolím, opepřím, zarestuji protlak, zaleji drcenými rajčaty a krátce podusím.
-
Do zapékacích misek dám trochu směsi, pokladu lilkem a střídám to, poslední vrstva je omáčka, kterou posypu parmazánem. Dám do hf na 180°C a peču 20 minut.
Makronutrienty
30%
43%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 393 kJ | 1 233 kJ |
Kalorická hodnota | 93,9 kcal | 295 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,4 g
2,01 g |
16,9 g
6,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,54 SVJ | 1,69 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5 g
0,937 g |
15,7 g
2,94 g |
Bílkoviny | 7,81 g | 24,5 g |
Sůl | 0,394 g | 1,24 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů