ZAPEČENÝ LILEK S MLETÝM MASEM
Moc dobré lowcarb jídlo :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Fritéza
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Vaříme ze základu
- Whole30
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
lilek | 1 kus |
cibule | 1 kus |
olivový olej | 1 lžíce |
krůtí maso mleté | 200 g |
celer řapíkatý | 1 stonek |
rajský protlak | 1 lžíce |
rajčata v plechovce | 200 g |
česnek stroužky | 1 kus |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Lilek omyji a nakrájím na cca 5mm silná kolečka, osolím a nechám vypotit, pak osuším. Na oleji osmažím cibuli, česnek, celer, přidám mleté maso a orestuji, osolím, opepřím, zarestuji protlak, zaleji drcenými rajčaty a krátce podusím.
-
Do zapékacích misek dám trochu směsi, pokladu lilkem a střídám to, poslední vrstva je omáčka, kterou posypu parmazánem. Dám do hf na 180°C a peču 20 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů