ZAPEČENÝ LILEK S MLETÝM MASEM

Oli

Moc dobré lowcarb jídlo :)

ZAPEČENÝ LILEK S MLETÝM MASEM

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
lilek 1 kus
cibule 1 kus
olivový olej 1 lžíce
krůtí maso mleté 200 g
celer řapíkatý 1 stonek
rajský protlak 1 lžíce
rajčata v plechovce 200 g
česnek stroužky 1 kus
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Lilek omyji a nakrájím na cca 5mm silná kolečka, osolím a nechám vypotit, pak osuším. Na oleji osmažím cibuli, česnek, celer, přidám mleté maso a orestuji, osolím, opepřím, zarestuji protlak, zaleji drcenými rajčaty a krátce podusím.

  2. Do zapékacích misek dám trochu směsi, pokladu lilkem a střídám to, poslední vrstva je omáčka, kterou posypu parmazánem. Dám do hf na 180°C a peču 20 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů