
Měla jsem doma ještě půlku květáku a koupené vepřové ocásky (křížová kost s okolním masem), tak jsem to dala do kupy a udělala včera fajn večeři.
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
400 g |
400 g |
lepší by bylo ale více květáku, měla jsem jen malý zbytek 450 g |
450 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
200 g |
200 g |
2 kusy |
2 kusy |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
1 hrst |
1 hrst |
70 g |
70 g |
Postup přípravy
-
Ocásky jsem uvařila a uzený vývar jsem si nechala na jindy.
Květák jsem rozebrala na růžičky a povařila jsem je v osolené vodě. Pak jsem vodu scedila a květák nechala okapat.
-
Zapékací mísu jsem vymazala máslem. V misce jsem rozšlehala zakysanou smetanu se dvěma vejci, solí a pepřem. Přidala jsem asi hrst nasekané čerstvé petrželové natě.
-
Půlku květáku jsem nahrubo nadrobila na dno zapékací mísy. Pak jsem na květák rovnoměrně položila natrhané uzené maso a nahoru jsem nadrobila zbylý květák. Vše jsem zalila smetanovou směsí. Povrch jsem posypala nastrouhanou goudou.
Vložila jsem do vyhřáté trouby a pekla půl hodiny.
Makronutrienty
11%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 857 kJ | 5 388 kJ |
Kalorická hodnota | 205 kcal | 1 288 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,34 g
1,39 g |
21 g
8,74 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,334 SVJ | 2,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,7 g
5,52 g |
111 g
34,7 g |
Bílkoviny | 9,07 g | 57 g |
Sůl | 0,836 g | 5,26 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů