Zapečený květák s uzeným masem - LC

Laduš

Zapečený květák s uzeným masem - LC

Měla jsem doma ještě půlku květáku a koupené vepřové ocásky (křížová kost s okolním masem), tak jsem to dala do kupy a udělala včera fajn večeři.

Postup přípravy

  1. Ocásky jsem uvařila a uzený vývar jsem si nechala na jindy.

    Květák jsem rozebrala na růžičky a povařila jsem je v osolené vodě. Pak jsem vodu scedila a květák nechala okapat.

  2. Zapékací mísu jsem vymazala máslem. V misce jsem rozšlehala zakysanou smetanu se dvěma vejci, solí a pepřem. Přidala jsem asi hrst nasekané čerstvé petrželové natě.

  3. Půlku květáku jsem nahrubo nadrobila na dno zapékací mísy. Pak jsem na květák rovnoměrně položila natrhané uzené maso a nahoru jsem nadrobila zbylý květák. Vše jsem zalila smetanovou směsí. Povrch jsem posypala nastrouhanou goudou.

    Vložila jsem do vyhřáté trouby a pekla půl hodiny.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte