Zapečený květák s krůtím masem - LC

Laduš

Měla jsem zbytek květáku, který bylo nutné zpracovat, k tomu rozmražené krůtí maso a pořád jsem nevěděla, co s tím. Pak mě napadlo tohle a skvělé lowcarb jídlo bylo na světě. Navíc velmi jednoduché a rychlé. :)

Zapečený květák s krůtím masem - LC

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
květák 800 g
krůtí prsa 450 g
česnek stroužky 1 kus
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžička
pepř barevný celý 1 g
sůl himálajská jemná 1 lžička
olivový olej 1 lžíce
smetana na vaření 150 ml
vajíčka 2 kusy
sýr parmazánového typu, strouhaný 40 g
máslo čerstvé 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Květák jsem rozebrala na růžičky a povařila v osolené vodě. Pak jsem vodu scedila a květák nechala okapat. Krůtí maso jsem nakrájela na malé kostky, osolila, opepřila, přidala provensálské byliny a prolisovaný česnek. Směs jsem důkladně promíchala.

  2. Na pánvi jsem rozehřála olej a maso orestovala. Zapékací mísu jsem si vymazala máslem. Do misky jsem nalila smetanu, ve které jsem rozkvedlala vajíčka a přidala ještě trochu soli a pepře. Většinu květáku jsem naskládala na dno zapékací mísy. Pak jsem na květák rovnoměrně položila krůtí maso a nahoru dala zbylý květák. Vše jsem zalila smetanou s vejci. Povrch jsem posypala sýrem. Vložila jsem do vyhřáté trouby a pekla 20 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů