Zapečený květák s krůtím masem - LC
Měla jsem zbytek květáku, který bylo nutné zpracovat, k tomu rozmražené krůtí maso a pořád jsem nevěděla, co s tím. Pak mě napadlo tohle a skvělé lowcarb jídlo bylo na světě. Navíc velmi jednoduché a rychlé. :)
- 35m
- 3 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 800 g |
krůtí prsa | 450 g |
česnek stroužky | 1 kus |
kořenicí směs provensálské bylinky | 1 lžička |
pepř barevný celý | 1 g |
sůl himálajská jemná | 1 lžička |
olivový olej | 1 lžíce |
smetana na vaření | 150 ml |
vajíčka | 2 kusy |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 40 g |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Květák jsem rozebrala na růžičky a povařila v osolené vodě. Pak jsem vodu scedila a květák nechala okapat. Krůtí maso jsem nakrájela na malé kostky, osolila, opepřila, přidala provensálské byliny a prolisovaný česnek. Směs jsem důkladně promíchala.
-
Na pánvi jsem rozehřála olej a maso orestovala. Zapékací mísu jsem si vymazala máslem. Do misky jsem nalila smetanu, ve které jsem rozkvedlala vajíčka a přidala ještě trochu soli a pepře. Většinu květáku jsem naskládala na dno zapékací mísy. Pak jsem na květák rovnoměrně položila krůtí maso a nahoru dala zbylý květák. Vše jsem zalila smetanou s vejci. Povrch jsem posypala sýrem. Vložila jsem do vyhřáté trouby a pekla 20 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů