Měla jsem zbytek květáku, který bylo nutné zpracovat, k tomu rozmražené krůtí maso a pořád jsem nevěděla, co s tím. Pak mě napadlo tohle a skvělé lowcarb jídlo bylo na světě. Navíc velmi jednoduché a rychlé. :)
- 35m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
800 g |
800 g |
450 g |
450 g |
1 kus |
1 kus |
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžička |
1 lžička |
1 g |
1 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
150 ml |
150 ml |
2 kusy |
2 kusy |
sýr parmazánového typu, strouhaný 40 g |
40 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Květák jsem rozebrala na růžičky a povařila v osolené vodě. Pak jsem vodu scedila a květák nechala okapat.
Krůtí maso jsem nakrájela na malé kostky, osolila, opepřila, přidala provensálské byliny a prolisovaný česnek. Směs jsem důkladně promíchala.
-
Na pánvi jsem rozehřála olej a maso orestovala.
Zapékací mísu jsem si vymazala máslem. Do misky jsem nalila smetanu, ve které jsem rozkvedlala vajíčka a přidala ještě trochu soli a pepře.
Většinu květáku jsem naskládala na dno zapékací mísy. Pak jsem na květák rovnoměrně položila krůtí maso a nahoru dala zbylý květák. Vše jsem zalila smetanou s vejci. Povrch jsem posypala sýrem.
Vložila jsem do vyhřáté trouby a pekla 20 minut.
Makronutrienty
20%
53%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 376 kJ | 1 983 kJ |
Kalorická hodnota | 89,8 kcal | 474 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,5 g
1,48 g |
18,4 g
7,79 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,35 SVJ | 1,84 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,57 g
2,13 g |
24,1 g
11,2 g |
Bílkoviny | 9,28 g | 49 g |
Sůl | 0,525 g | 2,77 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů