
Chutný bezmasý lowcarb jarní oběd, zkuste...
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 35m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu 20 g |
20 g |
20 g |
20 g |
150 ml |
150 ml |
1 kus |
1 kus |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Kedlubnu nakrájím na drobné kostky, květák rozeberu na malé kousky a oboje uvařím na skus v osolené vodě s kurkumou.
-
Na másle udělám z mouky jíšku, přiliji mléko, osolím, opepřím, ochutím muškátem a nechám bešamel chvíli provařit, když trochu zchladne vmíchám žloutek a sýr. Z bílku ušlehám sníh a opatrně vmíchám do směsi, přendám do vymazané a lahůdkovým droždím vysypané zapékací misky a peču na 170°C cca 25minut.
Makronutrienty
48%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 246 kJ | 1 382 kJ |
Kalorická hodnota | 58,8 kcal | 330 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,18 g
2,18 g |
34,7 g
12,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,618 SVJ | 3,47 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,37 g
1,17 g |
13,3 g
6,57 g |
Bílkoviny | 4,27 g | 24 g |
Sůl | 0,386 g | 2,17 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů