Zapečený květák s bešamelem - LC
Dnes jsem si vyzkousela nízkosacharidový (lowcarb)zapeceny kvetak, cuketu, porek a zbytky kureciho s besamelovou omackou (vejce a smetana)...nevim, zda to nesnim vsechno! Je to taaaak dobre! Recept od Olgy Balíkové, děkujeme:)
- 1h
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 0,5 kusu |
cuketa | 0,5 kusu |
pórek | 1 kus |
kuřecí maso pečené nebo grilované | 80 g |
smetana na vaření | 1 kus |
vajíčka | 1 kus |
muškátový ořech mletý | 1 špetka |
pepř bílý mletý | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
sýr čedar, cheddar | 100 g |
Postup přípravy
-
Ruzicky kvetaku, kousky cukety a porek osolit, opeprit a promichat s olivovym olejem...dat do trouby na 220C cca 20 minut.
-
Mezitim si pripravit besamelovou omacku rozkvedlanim jednoho vajicka s kelimkem smetany a nad parou vyslehat do husta (ochutila jsem muskatovym oriskem, soli a bilym peprem)...pridat nastrouhany syr (ja dala Chedar). Zamichat do misy s kvetakem a pect jeste dalsich 30 minut na 200C do zlatova.
-
Myslim, ze se tam da dat cokoli, co dum dal...i ty prsicka byly zbytek, ty jsem pridala az na druhe zapekani...
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů