Zapečený květák s bešamelem - LC

Dnes jsem si vyzkousela nízkosacharidový (lowcarb)zapeceny kvetak, cuketu, porek a zbytky kureciho s besamelovou omackou (vejce a smetana)...nevim, zda to nesnim vsechno! Je to taaaak dobre! Recept od Olgy Balíkové, děkujeme:)

Zapečený květák s bešamelem - LC

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
květák 0,5 kusu
cuketa 0,5 kusu
pórek 1 kus
kuřecí maso pečené nebo grilované 80 g
smetana na vaření 1 kus
vajíčka 1 kus
muškátový ořech mletý 1 špetka
pepř bílý mletý 1 špetka
sůl 1 špetka
sýr čedar, cheddar 100 g

Postup přípravy

  1. Ruzicky kvetaku, kousky cukety a porek osolit, opeprit a promichat s olivovym olejem...dat do trouby na 220C cca 20 minut.

  2. Mezitim si pripravit besamelovou omacku rozkvedlanim jednoho vajicka s kelimkem smetany a nad parou vyslehat do husta (ochutila jsem muskatovym oriskem, soli a bilym peprem)...pridat nastrouhany syr (ja dala Chedar). Zamichat do misy s kvetakem a pect jeste dalsich 30 minut na 200C do zlatova.

  3. Myslim, ze se tam da dat cokoli, co dum dal...i ty prsicka byly zbytek, ty jsem pridala az na druhe zapekani...

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů