Zdravý lowcarb oběd, plný vitamínů a bílkovin.
Děkujeme Jozefu Kabátovi za báječný recept :)
- 1h:20m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
400 g |
400 g |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
6 kusů |
6 kusů |
200 ml |
200 ml |
150 g |
150 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
Na ozdobu | |
10 g |
10 g |
domácí Moddy Waters 12 kusů |
12 kusů |
Postup přípravy
-
Nejprve jsem v pekáčku dal péct uzená křídla s cibuli na čtvrtky. Pekl jsem na ghí na 180 °C cca 1/2 hodiny. 20 minut jsem vařil v parním hrnci rozdělený květák.
-
Křídla jsem rozebral, maso smíchal zpátky s cibulí a uvařeným květákem, osoleným a opepřeným. Pekl jsem na 180 °C dalších 30 minut.
-
Vyšlehal 3 vejce a 100 ml smetany a zalil po celé ploše a dál zapékal a po dalších 15 minutách posypal nastrouhanou goudou a přes sýr přelil zase dalšími vyšlehanými vejci se smetanou. Zapékal jsem do zezlátnutí vrchu.
-
Pekáč jsem použil skleněný vyšší, rozměry 25x35 cm. Rajčata jsou moje ze zahrádky, ještě stále sklízím. Dužina je zelená, velmi chutná a sladká.
Makronutrienty
28%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 334 kJ | 2 248 kJ |
Kalorická hodnota | 79,7 kcal | 537 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,97 g
1,93 g |
26,7 g
13 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,397 SVJ | 2,67 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,15 g
2,67 g |
34,7 g
18 g |
Bílkoviny | 5,31 g | 35,8 g |
Sůl | 0,287 g | 1,93 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů