Výborné lowcarb jídlo, klasika zdravěji.
Děkujeme za recept Věře Husákové :)
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Celer | |
---|---|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
natvrdo 2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
Na zalití | |
2 kusy |
2 kusy |
50 g |
50 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
sýr parmazánového typu, strouhaný na posyp 10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Celer nakrájím na slabší plátky a uvařím v osolené vodě s kurkumou na skus. Uvařím si vejce natvrdo. Na sádle osmažím cibuli, přidám uzené maso nakrájené na malé kousky a chvíli spolu restuji, osolím, opepřím a zamíchám nakrájenou petrželku.
-
.Do vymazaných misek(kokotek) dám vrstvu celeru, na to plátky vajec, celer, maso a končím celerem. Do trouby dám zapéct na 180°C 10minut. Rozšlehám si vejce se smetanou a hořčicí, přisypu sýr, trochu osolím, opepřím, zaliji misky a peču cca 15-20 minut, před koncem posypu sýrem.
Makronutrienty
28%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 478 kJ | 2 240 kJ |
Kalorická hodnota | 114 kcal | 535 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,68 g
1,21 g |
26,6 g
5,66 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,568 SVJ | 2,66 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,97 g
3,05 g |
32,7 g
14,3 g |
Bílkoviny | 7,36 g | 34,5 g |
Sůl | 1,02 g | 4,76 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů