ZAPEČENÝ CELER ALÁ FRANCOUZSKÉ BRAMBORY

Oli

Výborné lowcarb jídlo, klasika zdravěji. Děkujeme za recept Věře Husákové :)

ZAPEČENÝ CELER ALÁ FRANCOUZSKÉ BRAMBORY

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
celer 0,5 kusu
maso uzené vepřové 200 g
cibule 1 kus
vajíčka 2 kusy
sádlo 1 lžíce
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 2 špetky
kurkuma mletá 1 špetka
petrželka, petrželová nať 1 lžíce
vajíčka 2 kusy
smetana ke šlehání, šlehačka 50 g
hořčice dijonská 1 lžička
sýr eidam 45%, strouhaný 1 lžíce
sýr parmazánového typu, strouhaný 10 g

Postup přípravy

  1. Celer nakrájím na slabší plátky a uvařím v osolené vodě s kurkumou na skus. Uvařím si vejce natvrdo. Na sádle osmažím cibuli, přidám uzené maso nakrájené na malé kousky a chvíli spolu restuji, osolím, opepřím a zamíchám nakrájenou petrželku.

  2. .Do vymazaných misek(kokotek) dám vrstvu celeru, na to plátky vajec, celer, maso a končím celerem. Do trouby dám zapéct na 180°C 10minut. Rozšlehám si vejce se smetanou a hořčicí, přisypu sýr, trochu osolím, opepřím, zaliji misky a peču cca 15-20 minut, před koncem posypu sýrem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů