ZAPEČENÝ CELER ALÁ FRANCOUZSKÉ BRAMBORY
Výborné lowcarb jídlo, klasika zdravěji. Děkujeme za recept Věře Husákové :)
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
celer | 0,5 kusu |
maso uzené vepřové | 200 g |
cibule | 1 kus |
vajíčka | 2 kusy |
sádlo | 1 lžíce |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
kurkuma mletá | 1 špetka |
petrželka, petrželová nať | 1 lžíce |
vajíčka | 2 kusy |
smetana ke šlehání, šlehačka | 50 g |
hořčice dijonská | 1 lžička |
sýr eidam 45%, strouhaný | 1 lžíce |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 10 g |
Postup přípravy
-
Celer nakrájím na slabší plátky a uvařím v osolené vodě s kurkumou na skus. Uvařím si vejce natvrdo. Na sádle osmažím cibuli, přidám uzené maso nakrájené na malé kousky a chvíli spolu restuji, osolím, opepřím a zamíchám nakrájenou petrželku.
-
.Do vymazaných misek(kokotek) dám vrstvu celeru, na to plátky vajec, celer, maso a končím celerem. Do trouby dám zapéct na 180°C 10minut. Rozšlehám si vejce se smetanou a hořčicí, přisypu sýr, trochu osolím, opepřím, zaliji misky a peču cca 15-20 minut, před koncem posypu sýrem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů