- 50m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
340 g |
340 g |
280 g |
280 g |
6 kusů |
6 kusů |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
3 stroužky |
3 stroužky |
1 lžička |
1 lžička |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Česnek nasekáme na drobné kousky a smícháme s bulgurem a troškou italských bylinek. Pekáček vymažeme olejem. Cukety nakrájíme na plátky cca 5mm. Rajčata na trochu silnější plátky.
-
Začneme vrstvit - na dno pekáčku dáme plátky cukety, na cuketu vrstvu bulguru. Následuje vrstva rajčat - posypeme bylinkami, solí a pepřem. Opět vrstva bulguru, cuketa a rajčata. Osolíme opepříme, zasypeme bylinkami. Vše poklademe mozarellou, posypeme bylinkami a dáme zapéct. Já zapékala při teplotě 200 st. 20 min přikryté, 10min odkryté, aby se vytvořila pěkná růžová krustička.
-
Výborné, jednoduché a hlavně rychlé jídlo. Lehká letní večeře nebo jídlo do práce s sebou do krabičky.
Makronutrienty
42%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 381 kJ | 1 684 kJ |
Kalorická hodnota | 91,1 kcal | 402 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,46 g
1,22 g |
32,9 g
5,37 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,746 SVJ | 3,29 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,05 g
2,08 g |
22,3 g
9,19 g |
Bílkoviny | 5,09 g | 22,5 g |
Sůl | 0,367 g | 1,62 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů