Rychlé a zdravé lowcarb jídlo, děkujeme Věře Husákové :)
- 40m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
200 g |
200 g |
50 g |
50 g |
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) 50 g |
50 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Batát omyji a v hf peču na 180°C 30 minut, nechám krátce vychladnout, oloupu a nakrájím ho nebo vidličkou rozmačkám, ale ne úplně najemno. Přidám nakrájenou šunku se sýrem a cibulkou, majonézu, osolím, opepřím a pořádně promíchám. Dám do formy(kokotky)a peču v hf na 200°C cca 7 minut.
Makronutrienty
44%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 654 kJ | 2 224 kJ |
Kalorická hodnota | 156 kcal | 532 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,6 g
2,93 g |
42,8 g
9,97 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,26 SVJ | 4,28 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,1 g
3,19 g |
31 g
10,8 g |
Bílkoviny | 6,67 g | 22,7 g |
Sůl | 1,46 g | 4,98 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů