Zapečené vepřové kotlety a květáková kaše - LC
Když dělám tohle jídlo, vždy si vzpomenu na dětství. Taťka to často vařil, doma jsme si všichni tento pokrm oblíbili. Akorát tehdy to tedy bylo s jinou přílohou a kotlety bývaly většinou s kostí. Takto připravené kotlety jsou mimořádně chutné, maso se nevysuší, je krásně měkké. A příprava je velmi jednoduchá.
- 1h:20m
- 5 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Pečení
- Primal
- Přílohy
- Recepty po babičce
- Regionální a krajové
- Vaření
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová pečeně bez kosti | 1 kg |
cibule | 3 kusy |
sýr gouda | 200 g |
vývar z kostí domácí | 250 ml |
paprika sladká mletá | 4 lžičky |
sůl | 2 lžičky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
květák | 1 kus |
sůl | 0,5 lžičky |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
smetana na vaření | 100 g |
pepř bílý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso jsem nakrájela na plátky, které jsem osolila, opepřila a velkoryse posypala paprikou. Cibule jsem nakrájela na kolečka. Sýr jsem nastrouhala nahrubo. Do varného skla jsem naskládala kotlety nastojato a mezi ně vložila plátky cibule. Čím víc je tam cibule, tím lépe.
-
Vše jsem zalila vývarem, zaklopila a vložila do předehřáté trouby. Pekla jsem jednu hodinu. Poté jsem odklopila, posypala nastrouhaným sýrem a nechala ještě v troubě, dokud se sýr neroztekl.
-
Květák jsem rozebrala na růžičky a uvařila v osolené vodě. Pak jsem jej scedila, přidala trochu másla a smetany a opepřila. Promixovala jsem tyčovým mixérem. Nakonec jsem ještě kaši dosolila dle chuti.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů