Zapečené vepřové kotlety a květáková kaše - LC

Laduš

Když dělám tohle jídlo, vždy si vzpomenu na dětství. Taťka to často vařil, doma jsme si všichni tento pokrm oblíbili. Akorát tehdy to tedy bylo s jinou přílohou a kotlety bývaly většinou s kostí. Takto připravené kotlety jsou mimořádně chutné, maso se nevysuší, je krásně měkké. A příprava je velmi jednoduchá.

Zapečené vepřové kotlety a květáková kaše - LC

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
vepřová pečeně bez kosti 1 kg
cibule 3 kusy
sýr gouda 200 g
vývar z kostí domácí 250 ml
paprika sladká mletá 4 lžičky
sůl 2 lžičky
pepř černý mletý 2 špetky
květák 1 kus
sůl 0,5 lžičky
máslo čerstvé 1 lžíce
smetana na vaření 100 g
pepř bílý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Maso jsem nakrájela na plátky, které jsem osolila, opepřila a velkoryse posypala paprikou. Cibule jsem nakrájela na kolečka. Sýr jsem nastrouhala nahrubo. Do varného skla jsem naskládala kotlety nastojato a mezi ně vložila plátky cibule. Čím víc je tam cibule, tím lépe.

  2. Vše jsem zalila vývarem, zaklopila a vložila do předehřáté trouby. Pekla jsem jednu hodinu. Poté jsem odklopila, posypala nastrouhaným sýrem a nechala ještě v troubě, dokud se sýr neroztekl.

  3. Květák jsem rozebrala na růžičky a uvařila v osolené vodě. Pak jsem jej scedila, přidala trochu másla a smetany a opepřila. Promixovala jsem tyčovým mixérem. Nakonec jsem ještě kaši dosolila dle chuti.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů