Zapečené vepřové kotlety a květáková kaše - LC

Laduš

Zapečené vepřové kotlety a květáková kaše - LC 1 další fotka

Když dělám tohle jídlo, vždy si vzpomenu na dětství. Taťka to často vařil, doma jsme si všichni tento pokrm oblíbili. Akorát tehdy to tedy bylo s jinou přílohou a kotlety bývaly většinou s kostí.

Takto připravené kotlety jsou mimořádně chutné, maso se nevysuší, je krásně měkké. A příprava je velmi jednoduchá.

Postup přípravy

  1. Maso jsem nakrájela na plátky, které jsem osolila, opepřila a velkoryse posypala paprikou.

    Cibule jsem nakrájela na kolečka. Sýr jsem nastrouhala nahrubo.

    Do varného skla jsem naskládala kotlety nastojato a mezi ně vložila plátky cibule. Čím víc je tam cibule, tím lépe.

  2. Vše jsem zalila vývarem, zaklopila a vložila do předehřáté trouby.

    Pekla jsem jednu hodinu. Poté jsem odklopila, posypala nastrouhaným sýrem a nechala ještě v troubě, dokud se sýr neroztekl.

  3. Květák jsem rozebrala na růžičky a uvařila v osolené vodě. Pak jsem jej scedila, přidala trochu másla a smetany a opepřila. Promixovala jsem tyčovým mixérem. Nakonec jsem ještě kaši dosolila dle chuti.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte