ZAPEČENÉ TĚSTOVINY S TVAROHEM A JABLKY (od 1 roku)

Máma v kuchyni

Toto je můj poslední recept do série #MalýSvátek, kterou jsem dělala pro těstoviny Panzani. Bylo to krásné období, které jste i krásně přijali, těstoviny jste hodně vařili a taky chválili. A tak jsem si řekla, že celý tenhle sladký čas ukončím taky sladce, a zvolila jsem tedy na závěr jeden sladký recept :) a P.S.: Ještě stále můžete hlasovat v anketě www.mamablogroku.cz (můj blog v kategorii Lifestyle, hlasování je na hlavní stránce dole).

ZAPEČENÉ TĚSTOVINY S TVAROHEM A JABLKY (od 1 roku)

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
těstoviny bezvaječné syrové 200 g
tvaroh měkký polotučný 250 g
vajíčka 2 kusy
jablka 2 kusy
cukr moučka 1 lžíce
rozinky sušené 1 hrst
skořice mletá 1 špetka

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvařte dle návodu na obalu a poté propláchněte studenou vodou. Smíchejte s tvarohem, vejci, nahrubo nastrouhanými jablky, ořechy a rozinkami. Ochuťte cukrem (není ho potřeba moc, neboť jablka jsou sladká, takže pokud nemáte zhýčkané chutě, obejdete se bez něj i úplně) a dolaďte troškou skořice. Dobře promíchejte.

  2. Přesuňte do poctivě vymazaného pekáčku a pečte na 180°C přibližně půl hodiny, nebo dle zkušeností s vlastní troubou, ale zkrátka dozlatova. Podávat můžete jako hlavní jídlo, ale i jako netradiční dezert.

  3. Dětská specifika: Recept řadím do kategorie od 1 roku vzhledem k přítomnosti tvarohu, který je pro svůj vyšší obsah bílkovin i takto doporučován. Pozor na možnou alergickou reakci u skořice. Ořechy a semínka jsou pro možný obsah toxinů a taky horší stravitelnost doporučovány od 1 roku, menším dětem je tedy vynechejte. Fajn tip pro mámu a tátu je si rozinky předem namočit v rumu:)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů