Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou s jogurtovým salátem
Jídlo pro ty, kteří mají rádi pokrmy plné zeleniny, rajčat, ještě trochu zeleniny a projistotu - dalších rajčat.
- 1h
- 6 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
těstoviny celozrnné | 500 g |
olej řepkový | 20 ml |
cibule | 1 kus |
lilek | 240 g |
česnek | 5 stroužků |
cuketa | 350 g |
rajčata v plechovce | 2 kusy |
vývar zeleninový domácí | 200 ml |
mozzarella | 300 g |
rajčata | 600 g |
bílý jogurt | 200 g |
Postup přípravy
-
Rozehřejeme si větší hrnec s olejem a dáme si zesklovatět najemno pokrájenou cibuli. Poté přidáme lilek s cuketou a prolisovaným česnekem, krátce opečeme, osolíme, opepříme a přidáme sušenou bazalku se sekanými rajčaty, podlijeme vývarem a necháme pod pokličkou na snížený plamen zhruba 20 minut provařit a případně dochutíme. Mezitím si uvaříme těstoviny a dáme si pozor, aby se nerozvařili - během pečení v omáčce ještě trochu změknou. Rozpálíme si troubu na 180° a připravíme si velkou zapékací misku. Do hrnce s omáčkou přidáme těstoviny, promícháme a vše přendáme do zapékací misky, kde směs pěkně rovnoměrně rozprostřeme. Posypeme strouhanou mozzarellou a dáme zapéct do trouby na prostřední mřížku na 15 minut, poté ještě 5 minut na zvýšený stupeň na 190°. Během pečení v troubě si nakrájíme rajčata, dáme do misky, smícháme s jogurtem, okořeníme, přidáme sušený česnek a zakápneme citrónem. Podáváme těstoviny se salátem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů