Zapečené "steaky" z kapusty s mletým mäsom a lahodnou omáčkou

Oli

Úžasné lowcarb jídlo od Siminky Simky, děkujeme :) Pre viac nápadov sledujte môj Instagram: https://instagram.com/chutne_chudni_lowcarb?igshid=MzNlNGNkZWQ4Mg==

Zapečené "steaky" z kapusty s mletým mäsom a lahodnou omáčkou

Suroviny pro 7 osob

Čeho Kolik
hlávkové bílé zelí 1 kus
sůl 1 lžička
česnek sušený / granulovaný 1 lžička
pepř černý mletý 0,5 lžičky
vepřové maso mleté 500 g
cibule 1 kus
česnek stroužky 4 kusy
bílý jogurt řeckého typu 200 g
rajský protlak 20 g
kopr čerstvý, koprová nať 0,5 svazku
pažitka nať čerstvá 0,5 svazku
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžička
paprika sladká mletá 0,5 lžičky
česnek sušený / granulovaný 0,5 lžičky
pepř černý mletý 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Očistenu a nakrájanú kapustu (asi 2 cm plátky) poukladame na pečiaci papier na plech, posypeme solou, sušený cesnak, mleté čierne korenie.

  2. Pripravíme si mleté mäso: sol, mleté čierne korenie, cibulka najemno, pretlaceny cesnak, štipka mletej červenej papriky, provensálske bylinky, alebo môžete nahradiť majoránkou. Premiešame, vytvoríme v ruke gulky, ktoré sploštíme na hrubšiu placku a pokládáme na kapustu.

  3. Dressing: biely jogurt, paradajková pasta, nasekaný kôpor, pažitka . Omáčku dáme na mäso a rozotrieme po celom povrchu. Pečeme na 180 stupňoch, cca 45 minút. ❣️✔️ Výborná príloha je hlávkový šalát, alebo rukola s citronovou šťavou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů