Zapečené "steaky" z kapusty s mletým mäsom a lahodnou omáčkou
Úžasné lowcarb jídlo od Siminky Simky, děkujeme :) Pre viac nápadov sledujte môj Instagram: https://instagram.com/chutne_chudni_lowcarb?igshid=MzNlNGNkZWQ4Mg==
- 50m
- 7 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 7 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hlávkové bílé zelí | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
česnek sušený / granulovaný | 1 lžička |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
vepřové maso mleté | 500 g |
cibule | 1 kus |
česnek stroužky | 4 kusy |
bílý jogurt řeckého typu | 200 g |
rajský protlak | 20 g |
kopr čerstvý, koprová nať | 0,5 svazku |
pažitka nať čerstvá | 0,5 svazku |
kořenicí směs provensálské bylinky | 1 lžička |
paprika sladká mletá | 0,5 lžičky |
česnek sušený / granulovaný | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Očistenu a nakrájanú kapustu (asi 2 cm plátky) poukladame na pečiaci papier na plech, posypeme solou, sušený cesnak, mleté čierne korenie.
-
Pripravíme si mleté mäso: sol, mleté čierne korenie, cibulka najemno, pretlaceny cesnak, štipka mletej červenej papriky, provensálske bylinky, alebo môžete nahradiť majoránkou. Premiešame, vytvoríme v ruke gulky, ktoré sploštíme na hrubšiu placku a pokládáme na kapustu.
-
Dressing: biely jogurt, paradajková pasta, nasekaný kôpor, pažitka . Omáčku dáme na mäso a rozotrieme po celom povrchu. Pečeme na 180 stupňoch, cca 45 minút. ❣️✔️ Výborná príloha je hlávkový šalát, alebo rukola s citronovou šťavou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů