Zapečené srdce v květáku - LC

Kristýna

Tohle nízkosacharidové jídlo se jí očima...., je chutné a na talíři vypadá opravdu krásně.

Zapečené srdce v květáku - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
květák 1 kus
masové karbanátky a sekaná hotová 200 g
vajíčka 6 kusů
sůl 1 lžička
pepř bílý mletý 1 špetka
muškátový ořech mletý 1 špetka
sýr gouda krájený 100 g
smetana ke šlehání, šlehačka 250 g

Postup přípravy

  1. Z plátků hotové sekané pečeně (bez strouhanky a mouky samozřejmě) vykrojíme srdíčko formičkou na cukroví, srdíčka naskládáme těsně k sobě do řady, která by měla být stejně dlouhá, jako je zapékací nádoba na biskupský chlebíček. Srdíčkovou řadu obalíme potravinovou folií a dáme do mrazáku.

  2. Květák rozkrojíme na menší kusy a vložíme do vroucí osolené vody. Pod pokličkou vaříme do měkka. Poté slejeme vodu a necháme vychladnout. Též můžeme květák připravit v páře.

  3. Ve vyšší nádobě si připravíme asi 6-7 vajec a 250 ml smetany na šlehání (31%), osolíme, přidáme špetku bílého pepře a muškátového oříšku. Vše důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem.

  4. Vařený květák po vychladnutí rozkrájíme na malé kousíčky a jimi naplníme zapékací nádobu asi do jedné třetiny. Uprostřed prstem uděláme prohlubeň a do ní vložíme špičkou dolů zmrzlou řadu srdíček. Zbytkem rozkrájeného květáku zasypeme maso a jemně přitlačíme. Poté zalejeme vaječnou směsí a vrch zakryjeme plátkem sýra- já použila Goudu.

  5. Zapečeme v rozpálené troubě asi na 180°C dokud není tuhá vaječná směs. Asi 40 minut- záleží jak vám peče trouba a jak velkou zapékací nádobu máte. Po nakrájení na plátky, vznikne efekt srdce....

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů