Zapečené srdce v květáku - LC
Tohle nízkosacharidové jídlo se jí očima...., je chutné a na talíři vypadá opravdu krásně.
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 1 kus |
masové karbanátky a sekaná hotová | 200 g |
vajíčka | 6 kusů |
sůl | 1 lžička |
pepř bílý mletý | 1 špetka |
muškátový ořech mletý | 1 špetka |
sýr gouda krájený | 100 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 250 g |
Postup přípravy
-
Z plátků hotové sekané pečeně (bez strouhanky a mouky samozřejmě) vykrojíme srdíčko formičkou na cukroví, srdíčka naskládáme těsně k sobě do řady, která by měla být stejně dlouhá, jako je zapékací nádoba na biskupský chlebíček. Srdíčkovou řadu obalíme potravinovou folií a dáme do mrazáku.
-
Květák rozkrojíme na menší kusy a vložíme do vroucí osolené vody. Pod pokličkou vaříme do měkka. Poté slejeme vodu a necháme vychladnout. Též můžeme květák připravit v páře.
-
Ve vyšší nádobě si připravíme asi 6-7 vajec a 250 ml smetany na šlehání (31%), osolíme, přidáme špetku bílého pepře a muškátového oříšku. Vše důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem.
-
Vařený květák po vychladnutí rozkrájíme na malé kousíčky a jimi naplníme zapékací nádobu asi do jedné třetiny. Uprostřed prstem uděláme prohlubeň a do ní vložíme špičkou dolů zmrzlou řadu srdíček. Zbytkem rozkrájeného květáku zasypeme maso a jemně přitlačíme. Poté zalejeme vaječnou směsí a vrch zakryjeme plátkem sýra- já použila Goudu.
-
Zapečeme v rozpálené troubě asi na 180°C dokud není tuhá vaječná směs. Asi 40 minut- záleží jak vám peče trouba a jak velkou zapékací nádobu máte. Po nakrájení na plátky, vznikne efekt srdce....
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů