Zapečené pórkové filé pod krustou

isindy

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Zapečené pórkové filé pod krustou

Postup přípravy

  1. Omytý pórek nakrájíme na proužky, oloupaný česnek nasekáme nahrubo.

  2. Rozmrazené filé osušíme v papírové utěrce a nakrájíme na větší kostky (cca 3x3cm).

  3. Toastový chléb rozmixujeme v robotu na jemnou strouhánku, smícháme s nastrouhaným parmazánem (poměr cca 4:1).

  4. Na másle zlehka osmažíme pórek, přidáme česnek a kousky ryby a společně ještě chvíli restujeme.

  5. Poté vmícháme zakysanou smetanu a nasekaný kopr.

  6. Směs přendáme do zapékací mísy a bohatě zasypeme ochucenou strouhánkou.

  7. Pečeme v troubě na 200°C přibližně 10 min, dokud strouhánka nezezlátne.

  8. Podáváme s vařeným bramborem či zeleninovým salátem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte