- 1h:30m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
400 g |
400 g |
350 g |
350 g |
2 stroužky |
2 stroužky |
15 g |
15 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
1 snítka |
1 snítka |
chléb toustový, toastový tmavý 4 kusy |
4 kusy |
50 g |
50 g |
200 ml |
200 ml |
Postup přípravy
-
Omytý pórek nakrájíme na proužky, oloupaný česnek nasekáme nahrubo.
-
Rozmrazené filé osušíme v papírové utěrce a nakrájíme na větší kostky (cca 3x3cm).
-
Toastový chléb rozmixujeme v robotu na jemnou strouhánku, smícháme s nastrouhaným parmazánem (poměr cca 4:1).
-
Na másle zlehka osmažíme pórek, přidáme česnek a kousky ryby a společně ještě chvíli restujeme.
-
Poté vmícháme zakysanou smetanu a nasekaný kopr.
-
Směs přendáme do zapékací mísy a bohatě zasypeme ochucenou strouhánkou.
-
Pečeme v troubě na 200°C přibližně 10 min, dokud strouhánka nezezlátne.
-
Podáváme s vařeným bramborem či zeleninovým salátem.
Makronutrienty
28%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 631 kJ | 2 335 kJ |
Kalorická hodnota | 151 kcal | 558 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,41 g
1,02 g |
27,4 g
3,77 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,741 SVJ | 2,74 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,68 g
21,4 g |
35,8 g
79,3 g |
Bílkoviny | 9,72 g | 36 g |
Sůl | 0,789 g | 2,92 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů