- 20m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
500 g |
500 g |
4 kusy |
4 kusy |
80 g |
80 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
300 g |
300 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Troubu nahřejeme na 160°C. Všechny ingredience vymícháme v robotu nebo mixerem na hladký krém.
-
Polovinu krému vlijeme na dno dortové formy o průměru cca 20 cm. Můžeme použít i malé zapékací misky (každý má pak svůj vlastní dezert). Krém posypeme asi polovičním množstvím ovoce.
-
Na ovoce navrstvíme druhou polovinu krému a posypeme zbývajícím množstvím ovoce. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 40 minut. Po upečení posypeme povrch moučkovým cukrem dle chuti a podáváme teplé i studené.
-
Tip: Pokud máte flambovací pistoli, posypte dezert krupicovým nebo třtinovým cukrem a povrch krátce zahřejte až cukr zkaramelizuje. Posypat můžeme sekanými ořechy.
Makronutrienty
53%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 476 kJ | 1 337 kJ |
Kalorická hodnota | 114 kcal | 319 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,5 g
2,93 g |
35 g
8,22 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,25 SVJ | 3,5 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,26 g
1,68 g |
12 g
4,72 g |
Bílkoviny | 6,68 g | 18,7 g |
Sůl | 0,116 g | 0,327 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů