Úžasně dobrý nízkosacharidový oběd, suroviny můžete různě zaměnit dle sezóny a jídlo vždy bude skvělé.
Děkujeme Jitce Smrčkové za parádní tip :)
- 1h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
800 g |
800 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
600 g |
600 g |
200 g |
200 g |
1 hrst |
1 hrst |
Navrch | |
6 kusů |
6 kusů |
3 kusy |
3 kusy |
300 g |
300 g |
150 g |
150 g |
Postup přípravy
-
800g mleté maso mix. smíchat se 2 vejci L a mrkví orestovanou na cibulce, sůl, pepř, 1/2 směsi dát do pekáčku, na to hlávku zelí (nakrájet, spatřit horkou vodou, posolit, pomačkat a smíchat se zakysankou a nasekaným koprem), na to druhou 1/2 mas. směsi, na to plátky rajčat a ty zasypat česnekem (dala jsem plátky) a 300g strouhaneho sýra smíchaného se 150ml smetany na vaření, péct (dle své trouby) 180°C cca 50min.
Makronutrienty
13%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 680 kJ | 2 578 kJ |
Kalorická hodnota | 162 kcal | 616 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,39 g
1,28 g |
12,8 g
4,86 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,339 SVJ | 1,28 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,7 g
5,28 g |
48,2 g
20 g |
Bílkoviny | 9,07 g | 34,4 g |
Sůl | 0,526 g | 1,99 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů