Zapečené mleté maso s červenou řepou - LC

Celá já

Tohle nízkosacharidové jídlo jsem zkoušela prvně minulý týden a sklidilo to úspěch...:)

Zapečené mleté maso s červenou řepou - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
cibule červená 1 kus
maso mleté 500 g
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
sojová omáčka 1 lžička
worcestrová omáčka 1 lžička
mrkev 1 kus
pepř zelený sterilovaný 2 lžíce
zakysaná smetana 200 g
mozzarella 1 kus
kořenicí směs bylinková 1 lžička
česnek sušený / granulovaný 1 lžička
máslo přepuštěné, ghí 1 lžička
červená řepa, předvařená 5 g
ocet vinný červený 1 lžička
sýr parmazánového typu, strouhaný 30 g
petrželka, petrželová nať 1 hrst
sýr eidam 30%, plátky 40 g

Postup přípravy

  1. Na ghí jsem osmahla jednu větší červenou cibuli a přidala mleté hovězí a vepřové cca 0,5kg. Ochutila jsem solí, trochou čerstvě mletého pepře, sójovkou a worcesterem. V průběhu dušení jsem si řekla, že tam přistrouhnu 1 mrkev - nahrubo. No a pak jsem si řekla, že tam ještě přidám zelený pepř v nálevu, cca 2 polévkové lžíce.

  2. Než se maso udělalo, dala jsem do misky 1 15% kysanou smetanu, do ní nastrouhanou 1 mozzarellu, sušené bylinky, protože živé mi žerou nějaké breberky a taky sušený česnek. Zamíchala jsem.

  3. Zapékací mísu jsem trošku vymazala ghíčkem a dala jednu vrstvu červené řepy nakrájené na plátky (předvařená 1 balení). Trošku jsem ji zastříkla červeným vinným octem. Na to část mletého masa, na maso smetanu, zasypala jsem sýrem Grana Padano, přidala zelenou petrželku a celý postup ještě jednou zopakovala a nahoru dala ještě zbytek i plátkového sýra.

  4. Přiklopené jsem pekla asi půl hodiny a pak ještě asi 15 minut bez poklopu, aby se odpařila přebytečná voda a “neplavalo” to. Je to hodně jedlé :)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů