Zapečené mleté maso s červenou řepou - LC
Tohle nízkosacharidové jídlo jsem zkoušela prvně minulý týden a sklidilo to úspěch...:)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
cibule červená | 1 kus |
maso mleté | 500 g |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sojová omáčka | 1 lžička |
worcestrová omáčka | 1 lžička |
mrkev | 1 kus |
pepř zelený sterilovaný | 2 lžíce |
zakysaná smetana | 200 g |
mozzarella | 1 kus |
kořenicí směs bylinková | 1 lžička |
česnek sušený / granulovaný | 1 lžička |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
červená řepa, předvařená | 5 g |
ocet vinný červený | 1 lžička |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 30 g |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
sýr eidam 30%, plátky | 40 g |
Postup přípravy
-
Na ghí jsem osmahla jednu větší červenou cibuli a přidala mleté hovězí a vepřové cca 0,5kg. Ochutila jsem solí, trochou čerstvě mletého pepře, sójovkou a worcesterem. V průběhu dušení jsem si řekla, že tam přistrouhnu 1 mrkev - nahrubo. No a pak jsem si řekla, že tam ještě přidám zelený pepř v nálevu, cca 2 polévkové lžíce.
-
Než se maso udělalo, dala jsem do misky 1 15% kysanou smetanu, do ní nastrouhanou 1 mozzarellu, sušené bylinky, protože živé mi žerou nějaké breberky a taky sušený česnek. Zamíchala jsem.
-
Zapékací mísu jsem trošku vymazala ghíčkem a dala jednu vrstvu červené řepy nakrájené na plátky (předvařená 1 balení). Trošku jsem ji zastříkla červeným vinným octem. Na to část mletého masa, na maso smetanu, zasypala jsem sýrem Grana Padano, přidala zelenou petrželku a celý postup ještě jednou zopakovala a nahoru dala ještě zbytek i plátkového sýra.
-
Přiklopené jsem pekla asi půl hodiny a pak ještě asi 15 minut bez poklopu, aby se odpařila přebytečná voda a “neplavalo” to. Je to hodně jedlé :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů