Tohle nízkosacharidové jídlo jsem zkoušela prvně minulý týden a sklidilo to úspěch...:)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
500 g |
500 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
Smetanová omáčka | |
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Ještě | |
1 lžička |
1 lžička |
5 g |
5 g |
1 lžička |
1 lžička |
sýr parmazánového typu, strouhaný 30 g |
30 g |
1 hrst |
1 hrst |
40 g |
40 g |
Postup přípravy
-
Na ghí jsem osmahla jednu větší červenou cibuli a přidala mleté hovězí a vepřové cca 0,5kg. Ochutila jsem solí, trochou čerstvě mletého pepře, sójovkou a worcesterem. V průběhu dušení jsem si řekla, že tam přistrouhnu 1 mrkev - nahrubo. No a pak jsem si řekla, že tam ještě přidám zelený pepř v nálevu, cca 2 polévkové lžíce.
-
Než se maso udělalo, dala jsem do misky 1 15% kysanou smetanu, do ní nastrouhanou 1 mozzarellu, sušené bylinky, protože živé mi žerou nějaké breberky a taky sušený česnek. Zamíchala jsem.
-
Zapékací mísu jsem trošku vymazala ghíčkem a dala jednu vrstvu červené řepy nakrájené na plátky (předvařená 1 balení). Trošku jsem ji zastříkla červeným vinným octem. Na to část mletého masa, na maso smetanu, zasypala jsem sýrem Grana Padano, přidala zelenou petrželku a celý postup ještě jednou zopakovala a nahoru dala ještě zbytek i plátkového sýra.
-
Přiklopené jsem pekla asi půl hodiny a pak ještě asi 15 minut bez poklopu, aby se odpařila přebytečná voda a “neplavalo” to.
Je to hodně jedlé :)
Makronutrienty
11%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 070 kJ | 3 011 kJ |
Kalorická hodnota | 256 kcal | 720 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,25 g
1,58 g |
12 g
4,46 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,425 SVJ | 1,2 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,9 g
8,38 g |
58,9 g
23,6 g |
Bílkoviny | 12,6 g | 35,6 g |
Sůl | 1,13 g | 3,18 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů