Když přijde na podzim houbová nadílka, je třeba se k tomu postavit čelem... Pardon.... lilkem:)
- 55m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
2 kusy |
2 kusy |
200 g |
200 g |
120 g |
120 g |
1 kus |
1 kus |
8 stroužků |
8 stroužků |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
50 g |
50 g |
200 g |
200 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Lilky rozkrojíme a vydlabeme vnitřky tak, aby z nich vznikly lodičky. Dáme péct doměkka na 180°C na cca 45 minut, podle velikosti lilku.
-
Vnitřky lilku pokrájíme na kostičky.
Cibulku, česnek a anglickou slaninu nakrájíme na kostky. Osmahneme. Přidáme pokrájené maso na kostičky a také osmahneme. Dáme bokem na talířek. Na tuku osmahneme kmín, přidáme nakrájené lilky, houby a lžičku sojové omáčky. Dusíme cca 10 minut.
Vše promícháme a prohřejeme.
-
Upečené lilky naplníme masovou směsí, posypeme mozzarellou a dáme zapéct.
Zdobíme bylinkami - dobrá je například právě čerstvá petrželka nebo čerstvé chilli.
Makronutrienty
16%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 719 kJ | 3 224 kJ |
Kalorická hodnota | 172 kcal | 771 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,28 g
0,631 g |
19,2 g
2,83 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,428 SVJ | 1,92 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,6 g
5,32 g |
60,9 g
23,9 g |
Bílkoviny | 8,57 g | 38,4 g |
Sůl | 0,429 g | 1,93 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů