Zapečené kedlubny - LC

Laduš

Zapečené kedlubny - LC

Pokud máte rádi zapečené brambory a jste diabetik (nebo se snažíte zhubnout), nemusíte si tuto pochoutku odpírat. Stačí pouze zaměnit brambory za kedlubny a hned máte nízkosacharidovou verzi. Uvidíte, jak si pochutnáte. :)

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme všechny potřebné ingredience.

    Šest vajec uvaříme natvrdo, kedlubny nakrájíme na plátky a uvaříme "na skus" v osolené vodě. Pak je scedíme a necháme trochu vychladnout. Uzené maso nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme, nasekáme pažitku. Zapékací mísu vymažeme máslem.

    Zbývající čtyři vejce promícháme (nebo prošleháme) společně se zakysanou smetanou, solí a pepřem.

  2. Na dno zapékací mísy naskládáme plátky kedluben (jednu třetinu), na to polovinu uzeného masa nakrájeného na kostičky, posypeme polovinou nastrouhaného sýru, poklademe třemi vajíčky nakrájených na plátky a posypat pažitkou. Zalijeme třetinou smetanové směsi.

    Poté vše opakujeme a nakonec naskládáme zbytek kedluben, které polijeme zbylou smetanovou směsí.

    Povrch posypeme sušeným sýrem parmezánového typu.

    Pekáč nezakrýváme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zhruba 3/4 hodiny, dokud sýr trochu nezezlátne.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte