Zapečené jáhly

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Servírujeme jako samostatné jídlo nebo s bramborovou kaší a dušenou zeleninou nebo jako přílohu k masu.

Zapečené jáhly

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
jáhly, proso 50 g
mangold 100 g
mléko nízkotučné, odstředěné 200 ml
vajíčka 2 kusy
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
muškátový ořech mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Jáhly nejprve důkladně propereme v několika vodách. Pak je uvaříme ve větším množství vody do měkka a scedíme. Nasypeme je zpět do hrnce, zalijeme mlékem a společně povaříme 2-3 minuty. Přikryjeme a necháme asi 5 minut odpočinout.

  2. Mangold nasekáme na jemno. Přidáme k jáhlám, tím směs ochladíme a můžeme přidal vejce, sůl, pepř a nastrouhaný muškátový oříšek. Důkladně promícháme.

  3. Směs naplníme do formiček na muffiny a pečeme v troubě na 180°C asi 15 minut, podle velikosti formiček.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů