Zapečené jáhly
Servírujeme jako samostatné jídlo nebo s bramborovou kaší a dušenou zeleninou nebo jako přílohu k masu.
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
jáhly, proso | 50 g |
mangold | 100 g |
mléko nízkotučné, odstředěné | 200 ml |
vajíčka | 2 kusy |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
muškátový ořech mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Jáhly nejprve důkladně propereme v několika vodách. Pak je uvaříme ve větším množství vody do měkka a scedíme. Nasypeme je zpět do hrnce, zalijeme mlékem a společně povaříme 2-3 minuty. Přikryjeme a necháme asi 5 minut odpočinout.
-
Mangold nasekáme na jemno. Přidáme k jáhlám, tím směs ochladíme a můžeme přidal vejce, sůl, pepř a nastrouhaný muškátový oříšek. Důkladně promícháme.
-
Směs naplníme do formiček na muffiny a pečeme v troubě na 180°C asi 15 minut, podle velikosti formiček.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů