Už pár rokov moje najobľúbenejšie jedlo od mojej mamky :) Proste hermelínové zemiaky s domácim bujónom sú pre mňa zatiaľ neprekonateľné :D
Dlho som rozmýšľala, či dať tento recept na stránku, ale tak...prečo nie? Je to jedlo jednoduché, v čom je tiež jeho krása a výborné :)
Vyskúšajte ich aj vy a uvidíte, že si ich zamilujete :)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
kořenicí směs grilovací koření 2 lžíce |
2 lžíce |
10 kusů |
10 kusů |
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
Bujon | |
20 g |
20 g |
1 lžička |
1 lžička |
500 ml |
500 ml |
Postup přípravy
-
Zeleninu a brambory očistíme a nakrájame na kolieska.
Poukladáme ju do formy na pečenie, spolu s nakrájaným hermelínom, my vždy pri tomto recepte používame túto sklenenú kruhovú :)
Zeleninu prelejeme bujónom.
-
Bujón: do malého hrnca (u mňa malý plechový hrnček na varenie vody na čaj) dáme vegetu a soľ.
Tie následne zalejeme vodou.
Necháme zovrieť a chvíľu, cca 5 minút varíme.
-
Takto pripraveným bujónom polejeme už nachystanú a nakrájanú zeleninu v pekáči.
Na vychutenie zeleninky použijeme korenie na americké zemiaky a maslo.
Zemiačiky pečieme na 180 stupňov cca 30 minút, dokiaľ pekne nezmäknú.
Makronutrienty
52%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 505 kJ | 2 897 kJ |
Kalorická hodnota | 121 kcal | 692 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,7 g
0,813 g |
67,1 g
4,67 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,17 SVJ | 6,71 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,3 g
3,03 g |
41,9 g
17,4 g |
Bílkoviny | 3,35 g | 19,3 g |
Sůl | 1,02 g | 5,87 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů