Moc dobrý lowcarb (nízkosacharidový) oběd upekla Boženka Vaculková, zkuste!
- 45m
- 4 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Filé | |
---|---|
400 g |
400 g |
4 špetky |
4 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
6 lžiček |
6 lžiček |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Na pečící papír jsem dala zmražené filé, osolit, opepřit, posypat drceným kmínem pokapat máslem, dát péct do trouby na nejvyšší výkon na 20 minut.
-
Vyndat, na každý kousek plátky cibule, a každý plátek zalít těštem ze 4 vejce rozšlehat s 2 lžícemi mletých lněných semínek, 2 lžíce strouhaného sýra, posypat semínky, dát zapéct ještě na 15minut
Makronutrienty
14%
59%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 516 kJ | 992 kJ |
Kalorická hodnota | 123 kcal | 237 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,23 g
0,596 g |
6,2 g
1,15 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,323 SVJ | 0,62 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,35 g
2,02 g |
12,2 g
3,88 g |
Bílkoviny | 13,9 g | 26,8 g |
Sůl | 0,78 g | 1,5 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů